top of page

Onze Opnameruimtes

Dead Room Studio Fonique

The Dead Room

In de zogenaamde 'dode kamer' hebben we de reflecties tot een minimum teruggebracht waardoor we een zo droog mogelijk geluid kunnen opnemen. Niet fijn om te horen, wel fijn om mee te kunnen werken. Het ruimtelijke effect zoals galm en delay voegen we bij het mixen toe aan de opnames. Hierdoor hebben we controle over de galm en kunnen we er achteraf veel verschillende galmen op los laten om te kijken welke het beste bij het lied past. 

Control Room Studio Fonique

Controle Room

In de Control Room zit de geluidstechnicus wanneer de opnames lopen. Hij houdt in de gaten dat de signalen niet te hard op de audio interfaces binnenkomen om vervorming (clipping) te voorkomen. Vanuit de Control Room heeft de geluidstechnicus ook contact met de artiest(en) over het opnameproces. Was de take in 1 keer goed? Moet hij een paar keer over om 'in the flow' te komen? Zijn er misschien andere manieren om het te zingen? Deze ruimte is akoestisch zo bewerkt dat hier ook prima een baspartij of toetsen kunnen worden opgenomen. 

Control Room Studio Fonique
De Kubus Hoogeveen

The Cube

Studio Fonique bevindt zich in Gezondheidscentrum 'Het Klooster' in Hoogeveen. Dit klooster beschikt over een prachtig vestzaktheater 'De Kubus'. Deze ruimte is uitermate geschikt om drumpartijen op te nemen, eventueel samen met de bassist die de baspartij inspeelt. Studio Fonique beschikt niet over de mogelijkheid om alle muzikanten tegelijk in 1 ruimte te laten spelen. Tegelijk opnemen kan wel, maar in aparte studio's om elk instrument 'zo schoon mogelijk' op te nemen.

Leer ons kennen

Beleef een grootse muziekstudio ervaring in het klein bij Studio Fonique. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw creativiteit op te nemen en met de wereld te delen.

bottom of page